Niet méér, maar ánders

None

‘2013 kan een heel duurzaam jaar worden zonder een cent extra uit te geven.

Het is namelijk geen kwestie van méér, maar van ánders of zelfs níet uitgeven. Een paar voorbeelden; het geld dat nu aan extra asfalt besteed zal worden, kan beter besteed worden aan een grootschalig programma om woningen te isoleren. CO2-winst gegarandeerd.

Het stelsel van subsidies en heffingen voor bedrijven alleen nog gericht op innovatie en opschaling van duurzame technieken. Stimuleer de Nederlandse economie naar een voortrekkersrol in duurzaamheid. Exportwinst gegarandeerd.

Turn de bouwsector om naar een verbouwsector, renoveer leegstaande kantoorpanden en vernieuw verouderde bedrijfsterreinen. Ruimtebesparend en ook sociaal gezien een goede investering. Bijdrage aan leefbare steden gegarandeerd.

Kortom: de overheid kan – met de uitgaven die ze toch al doet, of achterwege gaat laten – alles in een duurzame richting sturen.

En thuis kunt u datzelfde doen. Besparen op energie is goed voor het milieu en direct terug te zien in uw lagere rekening. De auto delen, met uw buren of via een autodeelsysteem, levert meteen honderden euro’s per jaar op. Kunt u weer besteden aan zonnepanelen of een aandeeltje windenergie.

Een duurzamer leven en nog besparen ook – da’s duurzaamheid (201)3.0!”