Milan staakt oefenpot na racistisch gezang bij Italiaanse vierdeklasser

Een vriendschappelijk voetbalduel tussen AC Milan en de Italiaanse vierdedivisieclub Pro Patria is gisteren gestaakt na racistisch gezang door thuissupporters richting Milan-spelers. De wedstrijd werd eerst stilgelegd en vervolgens gestaakt toen de fans doorgingen met joelen, ondanks herhaaldelijke verzoeken van de stadionspeaker.

Oud-Ajacied Urby Emanuelson was een van de (donkere) spelers die onder vuur lagen. Ploeggenoot Kevin-Prince Boateng had er na een klein half uur genoeg van. De Ghanees trok zijn shirt uit, trapte een bal het publiek in en zocht met enkele ploeggenoten de kleedkamer op.

Milan-trainer Massimiliano Allegri staat achter het besluit van zijn spelers, bleek op een persconferentie na afloop. „Het was de enige juiste beslissing. We wilden daarmee een sterk signaal afgeven. Hopelijk is dit een voorbeeld en komt dit ongepaste gedrag niet meer voor.”