Kortkolom sport

Van ’t Schip ontslagen door Chivas in Mexico

Amsterdam. John van ’t Schip is gisteren ontslagen als trainer van Chivas Guadalajara. De 49-jarige Nederlander was sinds afgelopen zomer werkzaam bij de Mexicaanse voetbalclub. Hij werd aangesteld op voorspraak van Johan Cruijff, die vorige maand al te horen kreeg dat zijn rol als adviseur niet meer op prijs werd gesteld.

Van ’t Schip zat negentien keer op de bank bij Chivas en wist zeven overwinningen te behalen. Hij kreeg assistentie van Rob Meppelink en David Nascimento. Eerder was Van ’t Schip trainer van Melbourne Heart, Jong Ajax en FC Twente. Tevens was hij jarenlang assistent van Marco van Basten bij Oranje. Chivas presenteerde kort na het ontslag van Van 't Schip de Mexicaan Benjamin Galindo als zijn opvolger. (Novum)

Juventus wil Spaanse spits Llorente (Bilbao)

Turijn. De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft zich bij Athletic Bilbao gemeld voor spits Fernando Llorente. Dat bevestigt de Spaanse voetbalclub op zijn website. Het contract van de 27-jarige aanvaller verloopt in de zomer. „Juventus heeft Athletic donderdag laten weten dat het met de speler gaat onderhandelen”, melden de Basken. Hoewel een steraanvaller ontbreekt bij Juventus, is de ploeg dit seizoen de op een na meest scorende ploeg van de Serie A. Llorente maakte in 246 wedstrijden 82 doelpunten voor Bilbao. De Spaans international komt, sinds hij zinspeelde op een mogelijk vertrek, weinig aan spelen toen. (Novum)

Topmountainbiker Stander verongelukt

Amsterdam. De Zuid-Afrikaanse mountainbiker Burry Stander is gisteren bij een verkeersongeluk tijdens een training om het leven gekomen. Dat heeft het olympisch comité van Zuid-Afrika bekendgemaakt. Stander was 25 jaar. Hij eindigde afgelopen zomer als vijfde op de Olympische Spelen in Londen, nadat hij in leidende positie ten val was gekomen. Stander, die in de buurt van zijn woning in de provincie Kwazulu-Natal werd geraakt door een taxi, veroverde in 2009 de wereldtitel bij de beloften. In 2010 pakte hij brons bij de profs. Stander werd dit jaar tweede in de stand om de wereldbeker. (Novum/AP)

Tennisser Del Potro naar Rotterdam Ahoy

Rotterdam. Juan Martin del Potro neemt in februari deel aan de veertigste editie van het indoortoernooi in Rotterdam Ahoy. De Argentijn voegt zich bij mondiale toppers als Roger Federer, Jo-Wilfried Tsonga en Richard Gasquet. Toernooidirecteur Richard Krajicek is blij met de komst van de nummer zeven van de wereld die vorig jaar verliezend finalist was tegen Federer. (Novum)

Bob Peeters snel weg als voetbalcoach Gent

Gent. Trainer Bob Peeters heeft na een dienstverband van twee maanden afscheid genomen van AA Gent. Onder leiding van de oud-speler van Roda JC en Vitesse bezet AA Gent een teleurstellende twaalfde plek in de competitie. Peeters was eerder trainer bij de Gentse beloften, voordat hij in 2010 Cercle Brugge onder zijn hoede kreeg. (Novum)