Kijktips

Agatha Christie's Poirot [1] Episode 10 - The Dream Poirot receives a note from wealthy pork pie manufacturer Benedict Farley urgently requesting a meeting. The elderly tycoon explains a recurring dream in which he commits suicide in the library at midday using a revolver. He asks whether Poirot has any experience of a victim being hypnotised into committing suicide - Poirot has not. When Farley is found dead with a gun in his hand, Poirot is convinced that foul play is afoot. Hercule Poirot (DAVID SUCHET) © Granada plc

Film

The Messenger (Oren Moverman, 2009, VS).

Woody Harrelson en Ben Foster spelen de militairen die dag na dag worden opgeroepen om ouders en achterblijvers te vertellen dat een familielid is gesneuveld. Debuterend regisseur Oren Moverman is zelf oorlogsveteraan en zijn ervaringen lagen ten grondslag aan de filosofische onderlaag van de film, die gaat om het absurdisme van overleven en de wijze waarop het leven het legerprotocol verstoort.Ned.3, 20.25-22.10u.

The Young Victoria (Jean-Marc Vallée, 2009, GB/VS).

Frisse kostuumfilm zet de Britse kroonprinses Victoria (Emily Blunt) neer als een rebel en feministe in de dop. Ze is een jonge vrouw met een sterke eigen wil, die alle machtsspelletjes glorieus weerstaat. Na het begin met donkere interieurscènes wordt de film letterlijk lichter en de kaders minder benauwd: The Young Victoria wordt dan een romantische film die de ontluikende liefde laat zien tussen Victoria en de man die ze in 1840 trouwt, prins Albert (Rupert Friend). BBC 2, 21.50-23.30u.

Informatief

Unter nordfinnischem Firmament.

Documentaire over de natuur en het leven van Kuusamo, een hoogvlakte in het noordoosten van Finland, net onder de poolcirkel. Met bijzondere aandacht voor de invloed van het noorderlicht en de vele uren schemering. Arte, 19.30-20.15u.

5 jaar later.

Jeroen Pouw gaat in gesprek met Bram Moszkowicz over heden, verleden en toekomst.Ned.1, 23.10-00.05u.

Amusement

Poirot: Three Act Tragedy.

Hercule Poirot (David Suchet) bezoekt een feestje, waar de lokale dominee na het drinken van een cocktail dood neervalt. Omdat er geen gif in het glas wordt aangetroffen, lijkt moord uitgesloten. Eén, 20.40-22.10u.