Kijken: hoe we moeder natuur naar de knoppen helpen

Slangenleren laarsjes, pianotoetsen van ivoor, plofkippenkluifjes, nucleair afval, illegale lozingen op zee, files, oneindig veel vuilnis. Zucht. Vrolijk word je niet na het zien van dit filmpje. Maar we werken er wel met z’n allen - de een meer dan de ander - aan mee.

Het mannetje, een schepsel van de Londense animatiekunstenaar Steve Cutts, laat op een treffende manier zien hoe moeder aarde naar de verdoemenis wordt geholpen. Uitputting van natuurlijke hulpbronnen, misbruik van dieren, verontreiniging, klimaatverandering en ga zo maar door.

Duidelijk een statement van videomaker Cutts. Maar het blijft gissen welk effect hij precies met zijn animatie beoogde, aangezien hij het de wereld in slingerde met slechts de tekst ‘looking at mans relationship with the natural world‘.

MAN from Steve Cutts on Vimeo.

    • Marije Willems