Juist nu liggen er volop kansen

De economie krimpt en de overheid bezuinigt. Wat moet er gebeuren opdat 2013 geen verloren jaar wordt voor ‘duurzaamheid’? Wat staat bovenaan de agenda van het Groene Panel?

Nederland , Rotterdam , 29 augustus 2012 Stadslandbouwdak onderdeel van 'Making City' Een dakakker is een akker bovenop het dak. Stadslandbouw op een wel heel bijzondere plek. De aanleg van twee 'proef dakakkers' boven op het gebouw Het Schieblock aan de Schiekade in Rotterdam is al vergevorderd. Het is de bedoeling dat de proefdakakkers op 19 april gepresenteerd kunnen worden als onderdeel van de 5de Internationale Architectuur Bi‘nnale. Op www.imakerotterdam.nl staat meer informatie over deze eerste dakakkers in Nederland. De dakakkers zijn een initiatief van Het Schieblock, architectenbureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) en het Rotterdams Milieucentrum. foto:Arie Kievit arie kievit/Hollandse Hoogte