ik@nrc.nl

Mijn zoon, volop in de ridderfase, geeft zijn verjaardagspartijtje. Gestoken in riddertenue en bewapend met houten zwaarden gaan elf riddertjes naar het Muiderslot. Onderweg in de trein worden ook kranten omgesmeed tot wapentuig. Op de wallen rond het slot wordt de strijd beslist, en geven beide legers zich uitgeput over aan de rondleiding. Geestdriftig vertelt de gids wetenswaardigheden die vast nog voor de spreekbeurten van pas gaan komen. „Weten jullie wie hier vroeger woonde? Dat was een meneer die P.C. Hooft heette en die heel goed kon schrijven.” Ridder Daan wordt zichtbaar enthousiast en de gids geeft hem blij het woord als hij zijn vinger opsteekt. „Wij hebben thuis ook een PC, mevrouw!”

Ook een ikje insturen? Mail maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl

    • Victor de Sitter