Hilton in Amsterdam overvallen - onbekende buit, geen gewonden

Niemand is gewond geraakt bij de overval op het Hilton hotel in Amsterdam. Foto ANP / Valerie Kuypers Niemand is gewond geraakt bij de overval op het Hilton hotel in Amsterdam. Foto ANP / Valerie Kuypers

Het Hilton hotel aan de Apollolaan in Amsterdam is overvallen. Twee gewapende mannen met bivakmutsen kwamen vanmiddag het hotel binnen en eisten geld.

Twitter avatar politieaa Politie Amsterdam Overval op hotel aan Apollolaan: 2 daders bedreigen medew met vuurwapen en vluchten in zwarte VW Golf. Geen gewonden, wel geld buitgemaakt.

Bij de overval, die omstreeks 12.30 uur plaatsvond, is niemand gewond geraakt. Het is niet bekend hoeveel de overvallers mee hebben genomen. De daders zijn gevlucht in een zwarte Volkswagen golf.

Een Amsterdamse wijkagent op Twitter:

Twitter avatar PAA_vdHelstpln Tjako Drenth RTRT ivm een #overval in #020 op de #Apollolaan zijn we op zoek naar een zwarte Golf 37TZL1. Ziet u deze onderneem geen actie maar bel 112

Hoteldirecteur Roberto Payer meldt aan nrc.nl dat de overvallers via de kelder het hotel zijn binnengekomen en niet via de receptie. Vermoedelijk via de personeelsingang, aldus Payer. Vervolgens heeft de overval bij de boekhoudafdeling plaatsgevonden. Volgens Payer heeft niemand de daders binnen zien gaan. Hij is vooral blij dat niemand gewond is geraakt en de gasten en het overige personeel niets hebben gemerkt.


Grotere kaart weergeven

    • Marije Willems