Het haar van Tupac, maar dan mét rode scheiding

Wie: Jefferson Osei, ofwel zanger Papa Ghana, hbo-student sportmarketing in Amsterdam en oprichter van modemerk Daily Paper

Leeftijd: 23 jaar

Waar: Podium Mozaïek, Amsterdam

Wat: High top fade (het kapsel dat we kennen van Bobby Brown, de ex-man van Whitney Houston).

„Vanaf mijn vijftiende experimenteer ik al met mijn haar. Het begon met een hanenkam, daar kwam later een kleurtje in – eerst blauw, toen groen en later zelfs een zebraprint. Ik keek vroeger veel voetbal en was fan van de Franse spits Dijbril Cisse. Hij had namelijk de mooiste kapsels. Nu ben ik weg van de jaren-80-en 90-look. In de film Juice speelt rapper Tupac Shakur en hij heeft daarin de ‘high top fade’; het kapsel dat begin jaren negentig populair werd dankzij NBA-basketballers en rappers zoals de leden van De La Soul. Het kapsel, niet te verwarren met de ‘blockhead’ dat alleen maar recht is, heet zo omdat de bovenkant hoog is (high top) en schuin afloopt(fade). Ik heb het deels rood geverfd, voor een extra touch.

„Mijn stijl is niet in één woord te beschrijven, omdat ik inspiratie uit allerlei stijlen omsmelt tot één. Het belangrijkste aan mode vind ik dat je jezelf moet kunnen zijn. Ik ben samen met vrienden het modemerk Daily Paper Clothing begonnen in 2010. We verwerken veel inspiratie uit Afrika in onze collecties, zo brengen wij onze Somalische, Marokkaanse en Ghanese cultuur over. We werken bijvoorbeeld veel met prints en kleur op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Bijvoorbeeld zwarte gympen met een panterstreep of een T-shirt dat helemaal wit is met één zak in een Afrikaanse print. Onze kleding wordt verkocht in de Benelux, Frankrijk, Zwitserland, Amerika, Zuid Afrika en Australië. Het is leuk om te zien dat onze kleding door allerlei verschillende nationaliteiten wordt gedragen. En het is goed om te zien dat mensen ervoor openstaan om kleding te dragen die meerdere culturen vertegenwoordigt.

Met mijn muziek probeer ik hetzelfde gevoel over te brengen. Doordat ik met verschillende culturen ben opgegroeid, smelt ik allerlei muziekstijlen tot één. Diaspora beat, zo noem ik dat.