Doden door extreme kou India

A homeless man, wrapped in a quilt, sits in an open space on a cold winter morning in the old quarters of Delhi January 3, 2013. Heavy fog and a cold wave in Northern India have disrupted life in a number of cities, killing scores of homeless in the state of Uttar Pradesh, as the temperature dipped to around 4 degrees Celsius (39.2 degrees Fahrenheit). REUTERS/Ahmad Masood (INDIA - Tags: ENVIRONMENT SOCIETY POVERTY TPX IMAGES OF THE DAY) REUTERS

Meer dan honderd mensen zijn omgekomen door een plotselinge kou in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. De temperaturen zijn vier tot tien graden Celsius lager dan normaal. Een maximumtemperatuur van 9,8 graden Celsius werd woensdag gemeten in New Delhi, de laagste temperatuur in de hoofdstad sinds 1969. Minstens 114 mensen zijn omgekomen door de kou. De kou is het gevolg van dikke mist. Het kwik komt op veel plekken in de deelstaat niet boven het vriespunt uit. Er wordt verwacht dat het koude weer nog twee tot drie dagen aanhoudt. AP