Arrestatie in verband met aanslag gemeentehuis Waalre

De regiopolitie heeft gisterochtend een man gearresteerd in verband met de aanslag op het gemeentehuis van Waalre deze zomer, meldt het Eindhovens Dagblad.
De 32-jarige inwoner van Waalre is inmiddels weer op vrije voeten.

Het gemeentehuis van Waarle een dag na de aanslag. Foto ANP / Koen van Weel Het gemeentehuis van Waarle een dag na de aanslag. Foto ANP / Koen van Weel

De politie heeft gisterochtend een man gearresteerd in verband met de aanslag op het gemeentehuis van Waalre deze zomer, meldt het Eindhovens Dagblad.
De 32-jarige inwoner van Waalre is inmiddels weer op vrije voeten.

Op 18 juli reden twee auto’s het gemeentehuis van Waalre binnen, waarna brand werd gesticht. De brand vernielde het monumentale deel van het pand grotendeels. De arrestatie gisterochtend is het eerste concrete resultaat van het nu een half jaar durende onderzoek. De politie wil vanwege het onderzoek geen vragen beantwoorden over de arrestatie of dat de gearresteerde op een woonwagenkamp woont. Inwoners van Waalre beschuldigden de bewoners uit het woonwagenkamp aan de Broekweg van de aanslag. Kort na de brand kregen de kampbewoners zelfs een dreigbrief.

Eind oktober gingen er geruchten dat het OM zou weten wie er achter de aanslag zit, maar dat het moeilijk zou zijn om het bewijs rond te krijgen. Dat de man inmiddels weer is vrijgelaten, betekent niet dat hij onschuldig is. De man wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de brandstichting. Zijn rol en betrokkenheid bij de brand wordt nu nog verder onderzocht. De politie benadrukt dat het onderzoek onverminderd in volle gang wordt voortgezet. Er zitten nog steeds veertig mensen op de zaak.

    • Anouk Eigenraam