Zacht en grijs

Zacht is het de komende dagen zeker, maar het weerbeeld dat erbij hoort, is niet erg aantrekkelijk. Omdat de met een zuidwestelijke wind aangevoerde lucht ook vochtig is, is er veel bewolking en kunnen zich gemakkelijk nevel en mist vormen. Het blijft meest droog.

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt. Vooral in het noorden is er al kans op nevel en mist. Door de wolkenlaag koelt het slechts af tot 8 à 10 graden.

Vrijdag wordt een grijze dag met veel bewolking en vooral in het noorden en oosten ook af en toe wat motregen. In het noorden is het nevelig, rond het IJsselmeer komt plaatselijk mist voor. Er waait een zwakke tot matige, westelijke tot zuidwestelijke wind en het wordt 9 of 10 graden.

Omdat zaterdag de wind vrijwel wegvalt en de aangevoerde lucht nog steeds erg vochtig is, maakt het hele land dan kans op nevel en mist. Wel is het op de meeste plaatsen droog. Het wordt opnieuw 9 of 10 graden.

Zondag trekt vanuit het noordwesten een zwakke storing over het land met bewolking en wat regen of motregen. Mogelijk komt in de middag in het noorden even de zon erdoor, elders blijft het bewolkt.

Maandag is de bewolking ook in het noorden weer terug. Opnieuw zijn er kansen op nevel en mist en nog steeds blijven de temperaturen hoog voor de tijd van het jaar.