Wie is de Mol begint vanavond weer te intrigeren, dit zijn de tien deelnemers

AMSTERDAM - ANP KIPPA ROBERT VOS Presentatie van het tv-programma Wie is de Mol? 2013. Achterste rij Tim Haars, Kees Tol, Carolien Borgers, Ewout Genemans en Daniel Boissevain.Voorste rij: Zarayda Groenhart, Paulien Cornelisse, Janine Abbring en presentator Art Rooijakkers. Joep van Deudekom en Tania Kross ontbreken op de foto. ANP / Robert Vos

Like it or not, vanaf vanavond zullen de trends op de social media en de gesprekjes bij de koffieautomaat weer gevuld worden met Wie is de Mol. Vanavond gaat seizoen 13 van start en het is de programmamakers weer gelukt een blik verdachten open te trekken.

Wat direct in het oog springt is dat alle kandidaten actief zijn in de televisiewereld of grapjes maken op het podium of schrijven. Behalve Tania Kross, die is operazangeres. De 36-jarige geboren Curaçaose vanmiddag:

Twitter avatar Taniakross Tania Kross Vandaag is het zover….waar ben ik nou aan begonnen!!!#WIDM

Ze is een van de vijf vrouwen, dus traditiegetrouw is het weer netjes 50/50 verdeeld. De vrouwen zijn tevens gemiddeld de jongsten. Bij de mannen zit de ‘veteraan’ Joep van Deudekom (52). De cabaretier wordt bijgestaan door onder meer de 41-jarige acteur Daniël Boissevain.

Daar staat het broekie van seizoen 13 echter wel tegenover: presentator Ewout Genemans (27). Bij de vrouwen is cabaretière Carolien Borgers het ‘jonkie’ met een bescheiden 29 lentes achter de naam.

Historisch gezien kan de helft al worden afgeschreven

Maar het gaat natuurlijk helemaal niet om mannen tegen de vrouwen, of wie er jong of oud is. Alhoewel, liefhebbers zoeken overal wat achter: sinds het programma in 2005 begon met beroemdheden als kandidaten kwam het nog nooit voor dat de winnaar in de jaren 80 geboren werd. Aan één kant logisch, maar het zou Genemans en Borgers op voorhand alvast afschrijven als hoofdverdachte.

Ook presentatrice/journaliste Zarayda Groenhart (30) en acteur/presentator Tim Haars (31), de New Kid Gerrie, zouden leeftijdtechnisch uit de toon vallen als mogelijke winnaar. Maar ja, de betere en ongetwijfeld waardevollere aanwijzingen zullen door de fans vanavond worden opgeraapt. Bekend is dat de programmamakers altijd hints weggeven en daarover zal vooral op #widm en diverse blogs druk gespeculeerd worden. Wie alvast wil beginnen: één minuut van aflevering 1…

Site plat

Het tiental deelnemers wordt gecompleteerd door schrijfster/cabaretière Paulien Cornelisse (1976), presentator Kees Tol (1982), bekend van Jan Smit, en presentator/journalist Janine Abbring (1976).

Twitter avatar keestoltwit Kees Tol Zojuist perspresentatie gehad van wie is de mol 2013. We hebben ook aflevering 1 gezien! Wow wat ongelooflijk mooi!!! ;)

Dat Wie is de Mol nog steeds leeft als een malle bleek vanmiddag wel toen de officiële site moeilijk bereikbaar was en af en toe volledig uit de lucht ging. Het echte werk begint straks om 20.30 uur op Nederland 1. Presentatie is dit jaar voor de tweede keer in handen van de winnaar in 2011, Art Rooijakkers.

    • Jules Seegers