Voor het eerst sinds september wordt het een weekend lang droog

Kijkduin - Op het strand nabij de zandmotor is het heerlijk vertoeven op een van de laatste dagen van het oude jaar. foto: ANP/Evert-Jan Daniels Op het strand nabij de zandmotor besloten aardig wat mensen vlak voor de jaarwisseling uit te waaien na een weekend vol regen. ANP/Evert-Jan Daniels

Komend weekeinde is het voor het eerst sinds medio september weer eens droog op zaterdag en zondag. Dat laten meteorologen van weeronline.nl vandaag weten.

Alleen in het zuidoosten valt mogelijk wat lichte regen, in de rest van het land wordt het bewolkt. Na het weekeinde daalt de temperatuur licht, maar echt winterweer blijft voorlopig uit.

15 en 16 september was laatste droge weekeinde

Volgens weeronline hadden we zo’n drieënhalve maand geleden, op 15 en 16 september, voor het laatst een droog weekeinde. Sindsdien was het regen regen regen, met name december verliep kletsnat.

Het komende droge weekeinde is te danken aan een hogedrukgebied boven Frankrijk. De kans dat naast droog ook zonnig weer mag worden verwacht is echter klein. De temperatuur loopt ten opzichte van donderdag iets terug, maar met zo’n negen graden is het nog ruim warmer dan de vijf graden die normaal is voor de tijd van het jaar.

Na het weekeinde zal de temperatuur nog iets verder zakken, maar ook dan blijft het zacht. De kans op neerslag neemt dan toe, maar echt veel zal er niet vallen. Winterliefhebbers zullen nog meer geduld moeten hebben, want ook de komende twee weken wordt het volgens weerdeskundigen nog geen echt winterweer.

    • Annemarie Coevert