Tanja Nijmeijer wilde toekomst als kuise non

De Nederlandse FARC-strijdster Tanja Nijmeijer fantaseerde als kind over een leven van kuisheid, armoede en gehoorzaamheid als non. Dat zegt ze vandaag in een interview met de Britse krant The Guardian.

Het interview werd gedaan door Jorge Enrique Botero, een Colombiaanse journalist die Nijmeijer al volgt sinds ze zich in 2002 aansloot bij de linkse guerrillaoorlog van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia.

De ironie wil dat Botero twee jaar geleden in een biografie over Nijmeijer uitgebreid inging op haar losbandige leven in de Colombiaanse jungle. Hij beschreef gepassioneerde liefdesscènes en publiceerde brieven van haar aan een vriendje bij de FARC.

Nijmeijer is in Havana, waar ze meedoet aan vredesbesprekingen met de Colombiaanse regering. Ze herhaalt in het interview dat ze altijd zal blijven vechten voor de doelen van de FARC.