Kortkolom binnenland

Meisje (16) overleden na steekpartij

Amsterdam. Een zestienjarig meisje uit IJsselstein is gisteren overleden aan de gevolgen van een steekpartij. Een vrouw van 42 werd aangehouden, zegt de politie. Vanmorgen kon de politie nog niets vertellen over de relatie van de vrouw met het meisje. Mogelijk gaat het om de moeder van het slachtoffer. Een traumahelikopter verleende medische assistentie, maar het meisje overleed korte tijd later. (NRC)

Man aangehouden voor moord in 2009

Meppel. Een 22-jarige man uit Meppel is gisteren na een DNA-match aangehouden op verdenking van de moord op een 88-jarige bewoonster van een verzorgingshuis in Meppel, in juni 2009. In september vorig jaar werd de man veroordeeld voor mishandeling van twee agenten in Meppel, waarna hij DNA moest afstaan. Dit bleek overeen te komen met sporen op de plek van de moord. De Meppelaar bleek in 2010 medewerking te hebben geweigerd aan DNA-onderzoek in de moordzaak, dat in 2011 werd gesloten. (NRC)

Meldpunt vuurwerk: ruim 82.000 klachten

Amsterdam. Bij het meldpunt voor vuurwerkoverlast van GroenLinks zijn in totaal 82.212 meldingen binnengekomen. De meldingen zouden vandaag aangeboden worden aan de Tweede Kamer. Het meldpunt is een initiatief van GroenLinks-raadsleden Arno Bonte (Rotterdam) en David Rietveld (Den Haag). Zij willen dat gemeenten meer mogelijkheden krijgen om vuurwerkoverlast aan te pakken. (Novum)

Drie verdachten voor brand in intercity

Amsterdam. De politie heeft drie mannen (22 en 23 jaar) uit Nieuwegein aangehouden in verband met een brand, gisteren, in een intercity van Utrecht naar Schiphol. De brand ontstond rond 13.45 uur; de trein kwam tot stilstand in het weiland. Geen van de circa 75 inzittenden raakte gewond. (Novum)