Kijktips

Film

The Tourist (Florian Henckel von Donnersmarck, 2010, VS/F).

Remake van de Franse witwasthriller Anthony Zimmer uit 2005 is voornamelijk gebakken lucht. Met Johnny Depp als wiskundeleraar met liefdesverdriet en Angelina Jolie als femme fatale annex gangsterliefje in Venetië. Er wordt een meesteroplichter gezocht. Scotland Yard, Russische maffia en Jolie zitten hem achterna en Depp fungeert op aanraden van deze mysterieuze man als bliksemafleider. Groots en vakmatig, op het saaie af en vooral voorspelbaar. De sterren zijn groter dan de film. Ook met Timothy Dalton, Rufus Sewell.RTL4, 20.30-22.35u.

Ray (Taylor Hackford, 2004, VS).

Inhoudelijk teleurstellend portret van de blinde pianist en zanger Ray Charles (1930-2004). Het leven van Charles in gesegregeerd Amerika is boeiend en dramatisch genoeg, hoofdrolspeler Jamie Foxx is top en de aankleding is overtuigend. Maar het rechtlijnige scenario leidt onafwendbaar tot de christelijke boodschap over het gevecht tegen de duivel die drugs heet. RTL7, 23.10-02.01u.

Informatief

Mayday Mayday (2).

Deel 2 van reportage over de riskante wijze waarop prijsvechter Ryanair de kosten zou drukken.Ned.2, 21.10-22.00u.

3Doc: De burn-out industrie.

Film over de zin en de onzin van burn-out en de groeiende industrie rondom deze ziekte. Ned.3, 21.35-22.30u.

Hollands welvaren.

Deel 1 van documentaireserie van Michiel van Erp over de kunst van goed te leven. Met portretten van Nederlanders die hun best doen om de kwaliteit van hun leven of dat van anderen te verbeteren. Ned.1, 22.25-23.10u.

Amusement

American Horror Story.

Aflevering 1 van hardcore fantasyserie met piepende muziek, geestverschijningen, hallucinaties, mensen die plotseling opduiken. RTL5, 22.25-23.20u.