Een koper wordt gevonden

Door onze correspondent

Er wordt alsnog een koper gevonden. Dat lijkt niet erg waarschijnlijk. Gesprekken met geïnteresseerde partijen liepen tot op heden op niets uit. Volgen verantwoordelijk wethouder Marnix Norder (PvdA) is de gemeente bereid om mee te denken met investeerders. „De Pier mag wat ons betreft uitgebreid of verbouwd worden. We zijn het afgelopen jaar betrokken geweest bij gesprekken met diverse geïnteresseerden, maar een serieuze partij zat er niet tussen. Wij gaan alleen akkoord met een nieuwe eigenaar die echt wil investeren.” Van der Valk verweet de gemeente in het verleden afwachtend te zijn en afspraken niet na te komen. Het familiebedrijf hoopte de Pier samen met de gemeente op te knappen. Maar Den Haag wil geen geld investeren in de Pier.

Van der Valk kocht de Pier in 1991 voor één gulden van Nationale Nederlanden – dat blij was af te zijn van de hoge onderhoudslasten. Van der Valk zegt zeker 20 miljoen euro in de Pier te hebben gestoken. De woordvoerder weet niet precies waarom geïnteresseerde partijen zijn afgehaakt, maar volgens hem spelen de hoge onderhoudskosten zeker een rol. De ligging in zee is uniek, maar ook lastig. Plannen van Van der Valk om een hotel op de Pier te bouwen bleken bijvoorbeeld niet haalbaar.

    • Brian van der Bol