Arrestanten treinbrand niet langer verdacht

In een intercitytrein, die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, woedde gisteren een uitslaande brand. De trein werd stilgezet langs het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Loenersloot. Foto ANP / Peter Bakker

De drie mannen die gisteren werden opgepakt vanwege de brand in een intercity van Utrecht naar Schiphol zijn niet langer verdacht. Dat meldt persbureau Novum. Het ontstaan van de treinbrand wordt verder onderzocht.

Het drietal, twee mannen van 22 en een van 23 jaar uit Nieuwegein, bracht de nacht in de cel door. Ze werden ervan verdacht dat ze vuurwerk in de trein hadden afgestoken.

De uitslaande brand in de trein ontstond gisteren rond 13.45 uur in het derde rijtuig van de trein. De dubbeldekker kwam tot stilstand ter hoogte van Loenersloot, tussen de stations van Breukelen en Abcoude. De brandweer had het vuur na een uur onder controle.

In de dubbeldekker zaten zo’n negentig reizigers, die een halfuur nadat de brand was uitgebroken de trein allemaal hadden verlaten. Niemand raakte gewond.

Beelden van de treinbrand