Zacht en grijs

Qua temperatuur verandert er weinig de komende dagen, het blijft dus zacht. Gelukkig gaat de wisselvalligheid er wel helemaal uit. Waar we in de decembermaand precies onder de snelweg van de wind op hoogte verbleven, de straalstroom, en het een komen en gaan was van regenstoringen, zagen we de storingen in het nieuwe jaar al sterk afzwakken.

Ook morgen trekt nog zo een afgezwakte storing voorbij met hieruit een beetje regen, maar daarna wordt het een aantal dagen droog. Helaas lopen de dagen niet over van zonneschijn, want aan de noordflank van een hogedrukgebied dat zich de komende dagen vanaf via de Atlantische Oceaan onze kant op uitbreidt, blijven zwakke storingen bewolking over ons land transporteren. Mocht het nu een enkele keer opklaren dan ontstaat er in deze vrij vochtige lucht ook nog eens vrij snel mist.

Maar eerst is er nog die afgezwakte regenstoring die het vannacht licht laat regenen in het hele land. Kouder dan een graad of 5 wordt het niet. Tegen de ochtend wordt het droog in het westen van het land. Morgen blijft het vrij lang druilerig weer, met af en toe regen, in de oostelijke regio’s van het land. Hier wordt het pas halverwege de middag droog. Verder westelijk is het een overgroot gedeelte van de dag droog, maar wel veelal bewolkt. In de zachte lucht wordt het 10 tot 12 graden. Vanaf vrijdag aanhoudend zacht, droog, maar ook veelal grijs.