Wellicht eind seizoen voor PSV'er Narsingh

Voetbalclub PSV kan dit seizoen mogelijk geen beroep meer doen op Luciano Narsingh. De vleugelaanvaller liep twee weken geleden een zware knieblessure op bij het competitieduel met NAC in Breda.

Na terugkeer van vakantie bleek dat Narsingh schade heeft aan zijn voorste kruisband en meniscus, zo maakte PSV gisteren bekend. Later in de week besluit de Eindhovense club hoe de blessurebehandeling verloopt. Narsingh blesseerde zich al in de eerste helft in Breda, maar werd pas een kwartier voor tijd vervangen.

Afgelopen zomer kwam Narsingh (22) over van Heerenveen. Hij debuteerde in Friesland als prof in het najaar van 2008. Narsingh, wiens oudere broer Furdjel ook in de eredivisie bij PEC Zwolle voetbalt, begon samen met hem als amateur bij de Amsterdamse club Zeeburgia. Samen voetbalden ze later in de jeugd bij AZ in Alkmaar.

Na een moeizame beginperiode verwierf de vijfvoudige international Luciano Narsingh als clubspeler in zijn eerste seizoen bij PSV een basisplaats onder de eveneens nieuwe trainer Dick Advocaat. In de eredivisie maakte Narsingh dit seizoen zes doelpunten in achttien competitiewedstrijden. Vier keer was hij invaller, veertien keer had hij een basisplaats.

Voor PSV is de blessure van Luciano Narsingh de tweede grote tegenvaller van dit seizoen op medisch vlak. In oktober vorig jaar scheurde Ola Toivonen een van zijn hamstringpezen af. De Zweedse international zit nog volop in zijn revalidatieproces. De blonde middenvelder hoopt aan het eind van dit seizoen zijn rentree te maken.

Koploper PSV hervat de competitie op vrijdag 18 januari met een thuisduel met PEC Zwolle. Twee weken later speelt het in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi op eigen veld tegen Feyenoord.