Van Gogh trekt publiek naar Hermitage

De bezoekcijfers van de Hermitage zijn drastisch gestegen sinds de schilderijen van Van Gogh er hangen. In de afgelopen drie maanden kwamen er zo’n 300.000 mensen, dat is meer dan de 269.200 in de negen maanden ervoor, toen de schilderijen er nog niet hingen.

De 75 topstukken blijven tot en met 25 april in de Hermitage, omdat het Van Gogh Museum wordt gerenoveerd. Bezoekers kunnen geen apart kaartje voor Van Gogh kopen, maar alleen een combiticket, waarmee ze ook de tentoonstelling over impressionisme kunnen bezoeken in de andere vleugel van de Hermitage.

In de eerste negen maanden van 2012 kwamen er zo’n 130.000 bezoekers per maand naar het Van Gogh Museum. Het Van Gogh telt de bezoekers aan de Hermitage sinds oktober mee in zijn jaarresultaat van 1.475.800.