Spelletjes voor je brein

Website

Cognifit

cognifit.com

Een hoofd dat overloopt, een agenda die te vol staat om nog te zien wat er allemaal staat, dan gaat de machine haperen. Een brein kan maar zo veel aan. En zeker als de jaren gaan tellen, heeft de hersenpan soms een kleine of grote beurt nodig. Voor je het weet, zet je de vleeswaren terug in de oven en spreek je een collega met de naam van je hond aan. Dan is het hoog tijd om alles weer even goed op een rijtje te zetten. Voor wie er geen vakantie in het verschiet ligt, is er Cognifit. Een site die claimt de hersens te kunnen trainen. Dat doen ze met een soort geheugenspelletjes. Je zult het vaak moeten doen en testen om te bepalen of het zin heeft. Ze beweren zelf door de wetenschappelijke gemeenschap te zijn erkend, al zetten ze in die zin een joekel van een spelfout, dus we doen nog even wat leukere computerspelletjes, vast ook goed voor het brein.