'Schluss' voor Sylvie en Rafael

None

Het Duitse boulevardblad Bild begint het nieuwe jaar met de onthulling dat voetballer Rafael van der Vaart (29) en model Sylvie van der Vaart (34), „het glamourpaar van de Bundesliga”, na tien jaar uit elkaar gaan. ‘Ehe kaputt’, schrijft de krant. Het paar bevestigt tegenover de krant dat hun huwelijk ten einde is. „Het is een geleidelijk proces geweest dat nog maar moeilijk te stoppen was”, citeert het blad Sylvie van der Vaart.

De relatie was al sinds de zomer problematisch, schetst Bild. Op Oudejaarsavond barstte de bom tijdens een feest dat het paar gaf in hun pas betrokken appartement in de Hamburgse wijk Eppendorf. Volgens Bild sloeg Van der Vaart zijn vrouw tegen de grond, tot schrik van hun tien gasten. „Dat was erg dom van me, en had nooit mogen gebeuren”, zegt de international en spelbepaler van HSV. Sylvie van der Vaart zal met hun zesjarige zoon Damian in het nieuwe appartement blijven wonen. Rafael van der Vaart gaat verhuizen als hij is teruggekeerd van een trainingskamp met HSV in Dubai.

Oud-Ajacied Van der Vaart keerde in september na vier jaar terug in Duitsland, nadat hij onder andere voor Real Madrid en Tottenham Hotspur had gespeeld. De Duitsers reageerden enthousiast. „De koning is terug, leve de koningin”, riep het dagblad Die Welt uit.

Sylvie van der Vaart is in Duitsland uitgegroeid tot tv-ster en stijlicoon. Zij staat met grote regelmaat in populaire bladen, ook in Bild. Het Duitse publiek kan geen genoeg krijgen van het populaire stel. Rafael vertrouwde het Hamburger Abendblatt toe dat hij met Sylvie, na zijn overgang naar Madrid, elke dag een half uur aan Eppendorf had gedacht, de wijk waar zij woonden.