Nog tien mensen in ziekenhuis na tragisch ongeval in Raard

Een vrouw die gewond is geraakt door het ongeval in Raard komt op krukken aan bij het dorpshuis voor een besloten bijeenkomst. In de nieuwjaarsnacht reed een auto in op een groep mensen, waarbij 17 gewonden vielen. Foto ANP / Vincent Jannink

Van de zeventien mensen die tijdens de nieuwjaarsnacht gewond raakten bij het ongeluk in het Friese Raard liggen er nog tien in verschillende ziekenhuizen. Dat heeft de gemeente Dongeradeel, waar het dorp onder valt, vanavond bekendgemaakt.

De slachtoffers hebben lichte tot zware verwondingen. Hoe zij eraan toe zijn, kan de gemeente niet zeggen. Gisteravond bezweek een van de slachtoffers aan zijn verwondingen. Het gaat om een 59-jarige man uit Raard.

Bij het ongeluk reed een 42-jarige vrouw uit Dokkum in op een groep van zo’n veertig mensen bij een vreugdevuur. De vrouw werd mogelijk verblind door het vuur en zag daardoor de mensen die op de weg stonden over het hoofd. Volgens de politie was er geen opzet in het spel.

Vanmiddag spraken de gemeente, GGD, GGZ, Slachtofferhulp en andere organisaties in het dorp met elkaar over de nazorg van het ongeval. Vanavond is er opnieuw een besloten bijeenkomst voor betrokkenen in het dorpshuis in Raard.

    • Pim van den Dool