Met tien miljoen euro schade was het een rustige jaarwisseling

De totale schade die particulieren de afgelopen jaarwisseling hebben opgelopen, bedraagt ongeveer tien miljoen euro. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van eerste schattingen. Het was ‘een rustige jaarwisseling’. Het schadebeeld is volgens verzekeraars normaal.

Schoonmakers in de Leidsestraat in Amsterdam, gisteren. De jaarwisseling leverde tien miljoen euro schade op voor particulieren, schat het Verbond van Verzekeraars.
Schoonmakers in de Leidsestraat in Amsterdam, gisteren. De jaarwisseling leverde tien miljoen euro schade op voor particulieren, schat het Verbond van Verzekeraars. Foto ANP / Evert Elzinga

De totale schade die particulieren de afgelopen jaarwisseling hebben opgelopen, bedraagt ongeveer tien miljoen euro. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van eerste schattingen. Het was ‘een rustige jaarwisseling’. Het schadebeeld is volgens verzekeraars normaal.

Het lijkt erop dat de regen mensen van de straat heeft gehouden, wat tot minder vuurwerkschade heeft geleid, zegt directeur van het verbond Richard Weurding. Onder meer huizen, inboedels en auto’s raakten beschadigd.

“We zien dat de schade varieert van onschuldige ongelukjes tot zwaar beschadigde auto’s vanwege brandstichting en beschadiging aan straatmeubilair.”

Schade van bedrijven, de overheid en scholen is niet meegenomen in de schattingen. Verzekeraars denken de komende dagen nog wel claims te ontvangen, bijvoorbeeld van mensen die op vakantie waren en die bij thuiskomst schade ontdekken, aldus het verbond.

    • Peter Zantingh