Japan in ban Hightower

Kickbokser Semmy Schilt heeft maandag zijn vijfde wereldtitel veroverd. Hightower, zoals de geboren Rotterdammer wordt genoemd vanwege zijn imposante gestalte (2.12 meter en 132 kilo), won in Tokio de finale van de Glory World Series. Schilt versloeg in de finale de Roemeen Daniel Ghita. Al in de eerste ronde schopte hij zijn opponent knock-out.

De in Japan aanbeden Nederlandse reus, die in Azië bijnamen heeft als Sem The Man en Supersized Semourai, verdiende met de zege ruim drie ton. De in het Drentse Zuidlaren woonachtige Schilt was in de K-1, voorloper van de Glory World Series, van 2005 tot en met 2007 al de beste van de wereld. In 2009 behaalde hij zijn vierde titel. In dat jaar versloeg hij zijn later in opspraak geraakte landgenoot Badr Hari in de eindstrijd.

Schilt begon het eindejaarstoernooi in Tokio met een relatief makkelijke zege op de Fransman Brice Guidon. Vervolgens versloeg hij in de kwartfinale landgenoot Rico Verhoeven en in de halve finale de Turkse Nederlander Gökhan Saki.

Schilt is een van de Nederlandse kickboksers die internationaal furore maakten in het K-1 (karate, kickboksen, kung-fu, kempo en kendo). Ook Ernesto Hoost, Peter Aerts en Remy Bonjasky bereikten vooral in Japan een sterrenstatus als vechtsporter. Bonjasky, die vorig jaar zijn carrière hervatte, werd bij de Glory World Series vroegtijdig uitgeschakeld.