Jacobsen wint ook in Garmisch

Norway's Anders Jacobsen reacts after winning the second stage of the Four-Hills-Tournament (Vierschanzentournee) in Garmisch-Partenkirchen, southern Germany on January 1, 2013. The second competition of the jumping event after Oberstdorf, takes place in Garmisch-Partenkirchen before the tournament continues in Innsbruck (Austria) and in Bischofshofen (Austria). Norway's Jacobsen won ahead of Schlierenzauer (2nd) and Norways Anders Bardal (3rd). AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE AFP

Anders Jacobsen heeft gisteren het nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen gewonnen. De 27-jarige Noor was op de Zuid-Duitse Grote Olympiaschans beter dan de Oostenrijker Gregor Schlierenzauer, de winnaar van 2008, 2010 en 2012. Jacobsen, zondag al winnaar in Oberstdorf, gaat ook aan de leiding in het Vierschansentoernooi.

De traditionele nieuwjaarsduik trok gisteren een recordaantal deelnemers. Naar schatting hebben 40.000 mensen een duik genomen, vierduizend meer dan vorig jaar. Met tienduizend deelnemers was de duik in Scheveningen het grootst. In totaal waren er dit jaar op meer dan honderd locaties georganiseerde nieuwjaarsduiken.

De oudejaarsconference van onder anderen Erik van Muiswinkel trok maandag 1,6 miljoen kijkers. Alleen de oudejaarsspecial van Ik Hou van Holland had die avond meer kijkers, ruim 2 miljoen. De terugblik van De Wereld Draait Door stond met 1,5 miljoen op de derde plek in de lijst van Stichting Kijkonderzoek. AP, Novum