Ik streef in alles naar verbetering

Kandidaat

Naam: Patricia Sterk (33)

Was: Coach, coördinator en docent op VMBO, daarvoor communicatietrainer, MBO-docent en doktersassistent.

Wil een baan als: De bedrijfscultuur en functieomschrijving vind ik belangrijker dan specifieke functietitel.

Werkloos sinds: 1 juni 2012

Salariseis: „Passend bij de functie en mijn ervaring.”

Pogingen om werk te vinden: Versturen van sollicitatiebrieven, bezoeken van banenbeurs, inschrijven bij uitzendbureaus, aanspreken en vergroten van netwerk, doen van MDI gedragsanalyse, bijhouden LinkedIn.

Pitch

„Voor de liefde ben ik naar Leeuwarden verhuisd. Daarvoor moest ik mijn baan opzeggen als docent omgangskunde en coördinator op een VMBO in een Utrechtse achterstandswijk. Eerlijk gezegd vond ik dat niet zo heel erg, ik heb er zeven jaar keihard gewerkt en had het idee dat er niet veel ruimte meer was om nog te groeien. Het werd gewoon tijd voor iets anders.

„Ontwikkeling is een beetje de rode draad in mijn leven. In alles wat ik doe, streef ik naar verbetering. Als coach, docent en trainer stimuleerde ik graag de ontwikkeling bij anderen en zelf wil ik ook constant nieuwe dingen leren. Naast mijn werk heb ik daarom altijd opleidingen en cursussen gedaan. Binnenkort begin ik bijvoorbeeld met een cursus om vrijwilligerswerk te kunnen doen bij een hospice.

„Voor mijn nieuwe baan vind ik het dan ook belangrijk dat er oog is voor ontwikkeling. Ik voel me thuis op een plek waar mensen mogen meedenken. Ik heb een helicopterview en kan goed zien waar dingen mis gaan of beter kunnen. Door een situatie goed te analyseren en het stellen van de juiste vragen krijg ik belangrijke en volledige informatie boven tafel.

„In Friesland moet ik een geheel nieuw netwerk opbouwen. Dat is best lastig met die nuchtere Friezen, maar ik voer veel gesprekken met verschillende mensen. Verder doe ik vrijwilligerswerk als secretaris voor een WMO-adviesraad en als teamleider voor de collecte van het diabetesfonds. En natuurlijk volg ik een cursus Fries, dat vind ik niet meer dan normaal.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Patricia Sterk? Mail naar werk@nrc.nl

    • Adinda Akkermans