Derde auto betrokken bij schietpartij Amsterdam

In de Schaepmanstraat staat een auto met een Frans kenteken, de voorruit zit vol kogelgaten. Foto ANP

Bij de schietpartij van afgelopen weekend in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt waren in totaal drie auto’s betrokken, zo meldt de politie vanochtend tegen de NOS.

Uit getuigenverklaringen blijkt dat er een donkergekleurde Volkswagen Golf aanwezig was met meerdere personen erin. Er zou vanuit de auto zijn geschoten volgens de getuigen. De auto is uitgebrand teruggevonden, en de politie is een sporenonderzoek gestart in het wrak.

Bij de schietpartij werden mannen beschoten met automatische vuurwapens. Een van hen overleed direct ter plaatse en de ander is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Twee dodelijke slachtoffers zijn bekend bij de politie

De slachtoffers waren de inzittenden van een auto die zwaar onder vuur werd genomen. Ook in de directe omgeving van de auto, voorzien van een Frans kenteken, werd geschoten. Twee mannen werden beschoten met automatische vuurwapens. Een van hen overleed direct ter plaatse en de ander is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Het tweetal zou voorkomen in het “bestand van de politie”. Om wie het precies gaat wil de politie nog niet zeggen.

De van de schutters zaten in een zilvergrijze Audi station. Toen ze op de vlucht sloegen hebben ze op de Haarlemmerweg op politiemensen geschoten, maar daarbij raakte niemand gewond. Deze vluchtauto reed met hoge snelheid in de richting van Halfweg en werd vervolgens leeg aangetroffen in de Bok de Korverweg.

De auto was volgens de politie gestolen en had valse Nederlandse kentekenplaten. Ondanks een grote zoekactie in de directe omgeving van de auto zijn er nog geen verdachten gearresteerd, aldus de politie.

    • Annemarie Coevert