Dé app om het nieuwe jaar mee vast te leggen

App

Momento

iPhone, 2,69 euro ****

Een nieuw jaar is een mooi moment voor een nieuwe gewoonte. Een dagboek bijhouden met wat je bedenkt en beweegt, bijvoorbeeld. Dat kan met de stijlvolle iPhone- app van Momento, omdat hij automatisch ook alles wat je op sociale media zet erin opneemt.

Zo’n dagboek kan je helpen bij je werk, omdat je op kunt schrijven wat op dit moment je ambities zijn, welke ideeën je hebt, wat je van een klantgesprek vond of wat de belangrijkste conclusie van de vergadering van vanochtend was. Momento biedt de mogelijkheid om je tekst aan te vullen met foto’s, tags, locatie en de personen die erbij betrokken waren. Daarnaast kun je sterren geven, tussen de één en vijf, om je gemoed mee uit te drukken.

Het mooiste aan Momento is dat hij ook volloopt als je er niets mee doet. Je kunt hem namelijk koppelen aan onder meer Twitter, Facebook en Foursquare, zodat updates van die sociale media ook in je dagboek worden opgenomen.

Het grootste minpunt is dat de ontwikkeling nu al zo’n anderhalf jaar vrijwel stilstaat. Broodnodige updates, zoals een iPad-versie en online synchronisatie (zodat je niet alles kwijt bent als je telefoon stuk gaat), blijven uit. Het gaf concurrent Day One de kans om op gelijke hoogte te komen. Deze duurdere app (4,49 euro) ziet er nog mooier uit, werkt op de iPad en heeft die synchronisatie wél. Maar de koppeling met sociale netwerken ontbreekt daar weer.

Momento is dé app om 2013 mee vast te leggen. Nu opschieten met die grote update, want dan kunnen we die vijfde bal toekennen.

    • Peter Zantingh