Clinton verlaat ziekenhuis na opname wegens bloedprop

Foto AP / Manuel Balce Ceneta

Hillary Clinton heeft vanavond het ziekenhuis in New York verlaten nadat ze daar zondag was opgenomen vanwege een bloedprop in haar hoofd. Haar woordvoerster meldde eerder vandaag dat de vertrekkend minister van Buitenlandse Zaken vanuit haar ziekenhuisbed alweer had kunnen werken.

Over het bericht dat Clinton het Presbyterian-ziekenhuis in New York had verlaten bestond vanavond verwarring. Televisiezender NBC News kwam terug op een bericht dat Clinton het ziekenhuis had verlaten. CNN zond later vanavond echter beelden uit waarop te zien was hoe Clinton in het bijzijn van familieleden het ziekenhuis verliet. Hoe de verwarring kon ontstaan is onduidelijk.

Clinton werd zondag in New York in het ziekenhuis opgenomen omdat er een bloedprop in haar hoofd was ontdekt. Ze kreeg bloedverdunners om de verstopping in de ader op te lossen. Volgens de artsen is er geen sprake van neurologische schade en zal de minister volledig herstellen.

De woordvoerster van Clinton, Victoria Nuland, zei eerder vandaag dat ze vanuit haar ziekenhuis alweer wat werk op zich had genomen. Ze had al dan niet telefonisch overleg gevoerd met haar medewerkers en papierwerk doorgenomen.

    • Pim van den Dool