Brand in intercity bij Abcoude, drie verdachten aangehouden

De trein die bij Abcoude in de brand staat.
De trein die bij Abcoude in de brand staat. Foto Veiligheidsregio Utrecht

In een intercity van Utrecht naar Schiphol heeft vanmiddag brand gewoed. De dubbeldekker kwam tot stilstand ter hoogte van Loenersloot, tussen de stations van Breukelen en Abcoude. Negentig passagiers zijn geëvacueerd en door de NS per bus naar Amsterdam Centraal gebracht. De politie heeft drie mensen gearresteerd.


Grotere kaart weergeven

Een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht bevestigt tegenover nrc.nl dat alle passagiers van de dubbeldekker in veiligheid zijn gebracht. De brand is inmiddels onder controle.

De politie heeft drie verdachten aangehouden. Men gaat dus uit van brandstichting, maar doet daar momenteel nog onderzoek naar.

Brand ontstond in achterste deel

De brand ontstond in het achterste deel van de trein, die om 13.28 uit Utrecht was vertrokken. De reizigers verlieten de trein rond 14:15 uur. Ook was er hevige rookontwikkeling, meldt een ooggetuige die in de trein zat. Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is gestremd. De NS verwacht dat het treinverkeer rond 16.00 uur weer op gang komt.