Duitse media over breuk Rafael en Sylvie: hét glamourkoppel is kapot

Na een relatie van tien jaar gaan Rafael en Sylvie van der Vaart scheiden, ‘het glamourkoppel van de Bundesliga’, aldus de site van de Duitse boulevardkrant Bild vanochtend. En dit is niet de enige krant in Duitsland die geshockeerd reageert.

Het gezin in gelukkiger tijden. Foto ANP

Na een relatie van tien jaar gaan Rafael en Sylvie van der Vaart scheiden, ‘het glamourkoppel van de Bundesliga’, aldus de site van de Duitse boulevardkrant Bild vanochtend. En dit is niet de enige krant in Duitsland die geshockeerd reageert.

‘Ehe kaputt’, ronkt de krant. Het paar bevestigt tegenover de krant dat hun huwelijk ten einde is. Sylvie van der Vaart:

“We zijn in de loop van de tijd uit elkaar gegroeid. Het was een geleidelijk proces dat niet viel te stoppen. Hoewel het nu waarschijnlijk raar klinkt, wij houden van elkaar, en respecteren elkaar. Maar voor een gezamenlijke toekomst is de liefde niet meer sterk genoeg.”

Op Oudejaarsavond barstte de bom tijdens een feest dat het paar gaf in hun pas betrokken appartement van in de Hamburgse wijk Eppendorf. Volgens Bild sloeg Van der Vaart zijn vrouw tegen de grond, tot schrik van hun tien gasten. De international: “Dat was erg dom van me, en had nooit mogen gebeuren.” Sylvie van der Vaart zal met hun zesjarige zoon Damian in het nieuwe appartement blijven wonen. Rafael van der Vaart verhuist.

‘Ze waren een droompaar’

Diverse Duitse media reageren geschokt op het nieuws over de breuk van ‘hét glamourkoppel’. Oud-Ajacied Van der Vaart keerde in september na vier jaar terug in Duitsland, nadat hij onder andere voor Real Madrid en Tottenham Hotspur had gespeeld. De Duitsers reageerden enthousiast. “De koning is terug, leve de koningin.” Sylvie van der Vaart is de laatste jaren in het land uitgegroeid tot een tv-ster en geldt als stijlicoon.

De site van de Rheinische Post en Focus.de melden dat hiermee een einde komt aan een ‘voorbeeldkoppel’:

“Het stel gold lange tijd als een voorbeeld voor stellen in het Duitse voetbal.”

En ook Die Welt spreekt van een einde aan een “droompaar”. De Berliner Zeitung benadrukt dat de twee altijd erg open waren naar de buitenwereld:

“In de openbaarheid presenteerden ze zich graag met de nodige glamour tijdens foto-shootings, en ze lieten zich vaak interviewen over hun zoektocht naar een nieuw huis.”

Vroeg op de avond voor de jaarwisseling leek er nog geen vuiltje aan de lucht als we de foto mogen geloven die Sylvie van der Vaart Twitterde:

Update 18:57 uur: Het hield Nederland de hele dag bezig, en nu heeft het stel de breuk ook officieel bevestigd. Het management meldt dat Sylvie en de voetballer het betreuren de conclusie te hebben getrokken dat ze uit elkaar zijn gegroeid. Ze houden nog veel van elkaar en hopen de relatie met het ‘uiterste respect’ voor elkaar en voor hun zoon af te wikkelen. Ze willen verder geen commentaar geven.

    • Annemarie Coevert