‘Bekijk rol Zorreguieta in dictatuur’

In Argentinië hebben familieleden van slachtoffers van de militaire dictatuur onderzoeksrechter Daniel Rafecas gevraagd de rol van Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima, opnieuw te onderzoeken.

Dat meldt de Argentijnse krant Página12 vandaag.

De aangevers willen een onderzoek naar politieke zuiveringen. Zorreguieta was tijdens het militaire bewind (1976-1983) staatssecretaris en later minister van landbouw. Volgens de advocaat van de slachtoffers, Rodolfo Yanzón, moet Zorreguieta hebben geweten van verdwijningen op het Nationaal Instituut voor Landbouw en Visserijtechnologie (INTA). Vier werknemers van INTA zouden door de militairen zijn vermoord.

De rol van Zorreguieta is eerder onderzocht. Nu zou INTA echter voor het eerst bereid zijn hieraan mee te werken.