Een van de zwaargewonden van ongeluk in Raard is overleden

Een van de drie zwaargewonden van het ongeluk in het Friese dorp Raard is overleden. De man bezweek vanavond aan zijn verwondingen. Dat heeft de gemeente Dongeradeel, waar Raard onder valt, vanavond bekendgemaakt.

De plaats van het ernstige ongeval in het Friese dorp Raard. Een van de drie zwaargewonden van het ongeluk is overleden. Foto ANP / Vincent Jannink

Een van de drie zwaargewonden van het ongeluk in het Friese dorp Raard is overleden. Het gaat om een 59-jarige man uit Raard. De man bezweek vanavond aan zijn verwondingen. Dat heeft de gemeente Dongeradeel, waar Raard onder valt, volgens persdienst Novum vanavond bekendgemaakt.

Burgemeester Marga Waanders laat in een reactie weten het grote verlies voor de hechte dorpsgemeenschap te betreuren en betuigt haar medeleven aan zijn naasten. Een woordvoerder van de gemeente kan dinsdagavond niets zeggen over de toestand van de overige twee zwaargewonden. Ook is niet duidelijk hoeveel slachtoffers nog in het ziekenhuis liggen.

In Raard is woensdagochtend opnieuw een bijeenkomst voor betrokkenen. Het gaat om een besloten samenkomst. Vanochtend kwamen in het dorpshuis in Raard al inwoners bijeen voor onder meer slachtofferhulp. Volgens de gemeente waren de inwoners erg aangeslagen.

DE VROUW WERD AANGEHOUDEN, MAAR IS INMIDDELS VRIJGEKOMEN

Bij een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling in de Friese plaats Raard reed een automobiliste met drie kinderen op de achterbank in op een groep van ongeveer veertig mensen. Zestien volwassenen en een kind raakten gewond, van wie drie ernstig. Vier of vijf van de gewonden, onder wie het kind, zijn inmiddels weer naar huis. De vrouw en haar kinderen bleven ongedeerd.

Volgens een politiezegsman was de vrouw mogelijk verblind door het vuur, waardoor ze het deel van de groep dat op de weg stond over het hoofd zag. Er was volgens burgemeester Waanders geen opzet in het spel. De vrouw reed ongeveer zestig kilometer per uur, de maximale snelheid op de weg. Ze had niet gedronken. Ze werd aangehouden, maar is in de loop van de dag vrijgekomen. De vrouw blijft formeel wel verdachte, maar de politie gaat uit van een ongeluk.

    • Anouk van Kampen