‘PSV en Oranje dit seizoen verder zonder zwaar geblesseerde Narsingh’

AMSTERDAM - Voetbal, Nederland - Turkije, WK kwalificatie , Amsterdam Arena , seizoen 2012-2013, 07-09-2012, Luciano Narsingh scoort in een duel met keeper Tolga Zengin de 2-0 tijdens de WK kwalificatiewedstrijd Nederland tegen Turkije. ANP / Henk Jan Dijks

Slecht nieuws voor Dick Advocaat en diens collega Louis van Gaal. De PSV-hoofdtrainer en de bondscoach van het Nederlands elftal kunnen naar het zich laat aanzien pas na de zomer weer een beroep kunnen doen op basisspeler Luciano Narsingh.

De Eindhovense ploeg heeft pas een half seizoen kunnen genieten van de rechtsbuiten die voor ruim vier miljoen euro werd overgenomen van SC Heerenveen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop, een 6-1 overwinning bij NAC Breda, blijkt Narsingh letsel aan de voorste knieband en de meniscus te hebben opgelopen.

De vaste keus van Van Gaal op de rechterflank liep de blessure al vroeg in de eerste helft op, maar speelde desondanks door tot de 77ste minuut. Ondertussen maakte hij ook nog een doelpunt. Voetbal International meldt al met stelligheid dat de geboren Amsterdammer dit seizoen niet meer in actie komt. De medische staf van PSV stelt dat pas later deze week duidelijk wordt hoe lang hij uit de roulatie is.

Narsingh begon bij PSV veertien van de achttien Eredivisiewedstrijden in de basis. Hij vond daarin vier keer het net. Voor Oranje maakte hij een belangrijke treffer in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd onder Van Gaal tegen Turkije na het debacle van Euro 2012:

    • Jules Seegers