Paus ziet wereldvrede voor 2013, ondanks alle slechte voortekenen

Paus Benedictus XVI leidt de mis vandaag in het Vaticaan. Foto Reuters / Giampiero Sposito

Benedictus XVI is er van overtuigd dat we in het nieuwe jaar vrede gaan meemaken in de wereld. De paus ziet ongelijkheid in de wereld, terrorisme of “ongereguleerd kapitalisme” dat niet in de weg staan.

Tijdens een mis vanochtend in de Sint-Pietersbasiliek vierde hij de dag van de vrede voor de Katholieke Kerk. Voor zijn Heilige Stoel waren diplomaten geposteerd die volgende week de jaarlijkse toespraak van de paus over armoede en oorlogsgebieden zullen bijwonen.

Benedictus zei dat hij, terrorisme, criminaliteit en ongelijkheid tussen rijken en armen ten spijt, overtuigd is dat “de talloze inspanningen voor vrede die de wereld rijk is getuigen van de aangeboren roeping van de mensheid tot vrede”.

    • Jules Seegers