Een dode bij nieuwjaarsfeest in Velsen, drie aanhoudingen

Een 21-jarige man uit Santpoort-Noord is overleden nadat hij bij een nieuwjaarsfeest in Velsen-Zuid onwel was geworden. Drie mannen die zich agressief gedroegen naar politiemensen zijn aangehouden.

De agenten schermden ambulancepersoneel af dat de onwel geworden man probeerde te reanimeren. De drie aangehouden mannen veroorzaakten problemen bij de reanimatie.

Het was al een tijdje onrustig op het feest. Toen agenten rond half vijf aankwamen constateerden ze een grimmige sfeer. Enkele vechtpartijtjes moesten worden gestopt.

Het is nog onbekend waardoor de man onwel werd

Het ambulancepersoneel was al ter plaatse toen het slachtoffer onwel werd. Ze waren aanwezig vanwege een bezoekster die was gevallen. Toen het feest al bijna afgelopen was, bleek dat een bezoeker onwel was geraakt. De politie weet nog niet waardoor de man onwel werd.

Terwijl de hulpverleners de man reanimeerden, wilden vrienden van de man en andere bezoekers dichterbij komen. Om te voorkomen dat de hulpverleners werden gehinderd, schermde de politie ze af. De politieagenten kregen te maken met scheldpartijen en dreigementen. Daarbij kreeg een agent volgens de politie een klap. Pas door meerdere keren geweld te gebruiken kreeg de politie de situatie onder controle. Drie mannen werden opgepakt.

De gereanimeerde man werd uiteindelijk overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij later overleed.

    • Anouk van Kampen