Auto rijdt in op groep mensen in Friesland - zestien gewonden

In het Friese Raard reed een auto tijdens Nieuwjaarsnacht in op een groep personen. Foto: Novum / Anton Kapper

Bij een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling in de Friese plaats Raard is een automobiliste met drie kinderen ingereden op een groep mensen. Zestien volwassenen en een kind raakten gewond, van wie drie ernstig. Dat zegt een woordvoerder van de politie. De vrouw en haar kinderen bleven ongedeerd.

Volgens de politiezegsman is de vrouw mogelijk verblind door het vuur en heeft ze daardoor het deel van de groep dat op de weg stond over het hoofd gezien. Ze reed ongeveer zestig kilometer per uur, de maximale snelheid op de weg. De vrouw had niet gedronken.

In het dorpshuis in Raard is opvang ingericht voor getuigen en andere betrokkenen. Raard is een kleine gemeenschap. Veel dorpsgenoten stonden bij het vreugdevuur of waren ernaar op weg. Burgemeester van de gemeente Dongeradeel Marga Waanders is zeer te spreken over de eerste hulp die inwoners verleenden.

De automobiliste, een vrouw uit Dokkum, werd aangehouden. In de loop van de dag kwam ze weer op vrije voeten. De vrouw blijft wel verdachte. In verband met het ongeval gaat de nieuwjaarsreceptie van de gemeente donderdag niet door.

Twitter avatar persvoorlichter persvoorlichters FRL Hulpdiensten massaal aanwezig in #Raard. Alles is gericht op snelle hulp slachtoffers. http://t.co/GhxY0eWy

Eva Kropman, verslaggever van RTL Nieuws, twittert een foto van het betrokken voertuig:

Twitter avatar evakropman Eva Kropman Nog een foto van betrokken voertuig bij ongeluk in Raard http://t.co/ZibaeYtm

    • Eva de Valk