Wilders die wegliep

Niels Suijker (35), vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten, Voorburg

„Dat Wilders uit het Catshuis-overleg liep en dat daarna het Kunduz-akkoord werd gesloten. Die gedoogconstructie was natuurlijk een gedrocht, zoiets kon je toch niet uitleggen in het buitenland? Dus het was goed dat daar een einde aan kwam en dat Wilders na de breuk in het Catshuis ook formeel buiten de regering stond. Maar toen kwam dat Kunduz-akkoord wel rauw op ons dak vallen. Ik werk bij de FNV, en we hebben een half jaar tegen dat akkoord campagne gevoerd. Ik ben bij veel bedrijven langsgegaan en heb mijn best gedaan mensen uit te leggen wat in dat akkoord stond. Dat werd vaak als schokkend ervaren. Nu is er een regeerakkoord, en dat is zeker niet juichend ontvangen, maar enkele heikele punten uit het Kunduz-akkoord zijn gelukkig van tafel.”