Vijfde slachtoffer van vliegtuigcrash Moskou

Falende remmen zijn mogelijk de oorzaak van de crash die zaterdag plaatsvond.

. Het vliegtuigongeluk op de luchthaven Vnoekovo van Moskou heeft een vijfde leven geëist, meldde luchtvaartmaatschappij Red Wings gisteren. Het toestel schoot zaterdag voorbij de landingsbaan.

Aan boord van de Tu-204 van de Russische maatschappij Red Wings waren acht mensen, allen medewerkers van de luchtvaartmaatschappij. Het toestel was in stukken gebroken, kwam deels terecht op een nabijgelegen snelweg en vloog in brand. Vier personen waren op slag dood. Gisteren bezweek een vijfde passagier in het ziekenhuis. De overige drie inzittenden raakten zwaargewond.

De zwarte dozen van het toestel worden onderzocht, er zijn monsters van de brandstof genomen en vluchtplannen bekeken. Als het daadwerkelijk de remmen waren die faalden, zou dat overeenkomen met een eerdere waarschuwing van de Russische luchtvaartautoriteit aan het staatsbedrijf Tupolev na een vliegtuigcrash op 21 december. Die melding ging ook over slecht functionerende remmen. Eenzelfde soort vliegtuig met zeventig mensen aan boord was toen van een Siberische landingsbaan geraakt.

Red Wings vliegt negen van de Tu-204 vliegtuigen, die van Russische makelij zijn. Het bedrijf zegt de toestellen nog gewoon te zullen gebruiken. Het type vliegtuig (in grootte vergelijkbaar met een Boeing 757) is geproduceerd in de jaren 90 en wordt nu niet meer gemaakt. ap