Uitgelicht

Film

Monsieur Verdoux (Charles Chaplin, 1947, VS). Sardonische, pikzwarte ‘comedy of murders’, geïnspireerd op de in 1922 onthoofde vrouwenmoordenaar Henri Landru. Chaplin als onberispelijke Franse bankemployé die rijke weduwen huwt en vermoordt om zijn invalide vrouw te onderhouden. In de rechtszaal haalt de beheerste moordenaar fel uit naar de misdadige maatschappij. Canvas, 14.02-16.00u.

Chicken Run (Peter Lord & Nick Park, 2000, GB). Tweede-Wereldoorlog-ontsnappingsklassiekers als The Great Escape en Stalag 17 stonden model voor onweerstaanbare klei-animatiefilm van de makers van Wallace & Gromit. Betreft een naargeestige kippenboerderij. Stemmen van o.a. Mel Gibson, Miranda Richardson.Ned.3, 15.30-16.55u.

Ice Age (Chris Wedge & Carlos Saldanha, 2002, VS). Licht anarchistische computeranimatiefilm speelt aan het begin van de IJstijd. Een mammoet, een sabeltandtijger en een luiaard proberen een mensenbaby naar zijn ouders terug te brengen. RTL5, 19.00-20.30u.

Catch Me if You Can (Steven Spielberg, 2002, VS). Opgewekte mythologisering van de waargebeurde geschiedenis van oplichter Frank Abagnale jr., die zich, nog voor hij 21 werd, uitgaf voor piloot, dokter en openbare aanklager en ruim een miljoen dollar aan valse cheques incasseerde. Spielbergs voornaamste doel lijkt minutieus en verlekkerd te laten zien hoe slim die man was. Leonardo DiCaprio als Abagnale en Tom Hanks als saaie FBI-man. BBC 2, 20.00-22.15u.

Peter’s Friends (Kenneth Branagh, 1992, GB). Bittere komedie over de reünie van ooit hecht bevriende dertigers, met alle melancholieke herinneringen, gestrand idealisme en onverwachte ontboezemingen van dien. Met Stephen Fry, Emma Thompson. Canvas, 20.15-21.50u.

Amusement

Adele Live at the Royal Albert Hall. Registratie van het concert dat de Britse zangeres gaf op 22 september 2011. Zij brengt een mix van de nummers op haar hitalbums 19 en 21. Eén, 21.55-22.56u.

Max Raabe & Palast Orchester: Heute Nacht oder nie. Concertregistratie uit het Admiralspalast in Berlijn. Max Raabe zingt bekende en onbekende liedjes uit de twintiger en dertiger jaren.Arte, 23.05-01.00u.

AC/DC live at River Plate. Concertfilm over drie optredens van de Australische hardrockband in het River Plate Stadion van Buenos Aires in december 2009.Canvas, 00.00-01.00u.

Jools’ Annual Hootenanny. Jools Holland en zijn Rhythm and Blues Orchestra met zangeres Ruby Turner ontvangen vanavond o.a. Petula Clark, Emili Sande, Bobby Womack, Adam Ant, Paloma Faith, Bettye LaVette, Kevin Rowland, The Dubliners en, traditiegetrouw, de Pipes and Drums of the 1st Battalion Scots Guards. BBC 2, 00.05-02.40u.