Oeuvreprijs Rob Jansen

Rob Jansen, directeur van zaakwaarnemersbureau Sport Promotion, heeft in Dubai een oeuvreprijs gekregen vanwege zijn betekenis voor het voetbal. De prijs werd hem uitgereikt op een sportconferentie over ‘beroepsethiek, theorie en praktijk’.

Andere prijzen gingen naar de Franse UEFA-baas Michel Platini (bestuurder van het jaar), de Colombiaanse Atlético-spits Radamel Falcao (speler van het jaar), Diego Maradona (speler van de eeuw), Jorge Mendes (zaakwaarnemer van het jaar), Real-coach José Mourinho (coach van het jaar), Atlético Madrid (club van het jaar) en Barcelona-speler Eric Abidal (carrière van het jaar).

Rob Jansen richtte in 1995 zijn bedrijf Sport Promotion op. Eerder was hij met vader en oprichter Karel Jansen actief voor de vereniging van contractspelers (VVCS). Hij maakte in 1993 naam met de transfer van Wim Jonk en Dennis Bergkamp naar Inter.