Nieuwsman Arend Langenberg overleden

Warm doch zakelijk. Zo typeerde de zaterdagnacht overleden nieuwslezer Arend Langenberg ooit zijn eigen stem. Hoewel het nooit zijn bedoeling was om zijn hele leven nieuwslezer te blijven, gebeurde dat wel. In de ruim veertig jaar dat hij in het vak zat, groeide zijn stem uit tot een product.

Langenberg, die volgende maand 64 zou zijn geworden, begon zijn carrière in 1970 bij Radio Veronica, dat toen nog vanaf zee uitzond. Later werkte hij bij het ANP, Radio 538 en Sky Radio. Verder verzorgde hij de voice-overs in de uitzendingen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. „Bij het ANP dacht ik: mooie springplank voor m’n carrière. Ik kwam alleen nooit van die plank af”, zei hij tegen Het Parool.

Langenberg had graag een eigen tv-show willen presenteren, maar dat kwam er nooit van. „Ik weet dat ik rustiger moet kijken, en dan beter overkom”, antwoordde hij op de vraag of dat door zijn hypnotiserende, borende blik kwam. Hij schitterde in 2007 wel in het showprogramma Sterren dansen op het ijs.

Een jaar later werd bekend dat Langenberg aan endeldarmkanker leed. Daarvoor werd hij bestraald en kreeg hij chemotherapie, waarna hij zijn werk weer kon oppakken.