Megascore Arsenal tegen Newcastle United: 7-3

De hoge uitslag is net geen evenaring van het doelpuntenrecord in de Engelse voetbalcompetitie.

Amsterdam. In de Engelse Premier League is het duel Arsenal-Newcastle United zaterdagavond in een megascore geëindigd. Het werd 7-3 voor de thuisploeg.

Uit gegevens van sportdatabureau Infostrada blijkt dat er eenmaal meer doelpunten zijn gemaakt sinds de oprichting van de Premier League in het seizoen 1992/1993. Dat was in september 2007, toen Portsmouth met 7-4 won van Reading.

Het aantal van tien goals is niet uniek. In de geschiedenis van de Premier League werd drie keer eerder tien keer gescoord in een duel, de laatste keer in augustus 2011, toen Manchester United met 8-2 won van Arsenal.

Door de overwinning sluit Arsenal het jaar af op de vijfde plaats. Newcastle, waar Tim Krul het doel verdedigde, blijft vijftiende. Arsenal-aanvaller Theo Walcott maakte in het duel tegen Newcastle een hattrick. De zeven doelpunten waren voor Arsenal een evenaring van het clubrecord: begin dit jaar won de ploeg met 7-1 van Blackburn Rovers. NRC