Kortkolom binnenland

Stille tocht voor gepest meisje (15)

Meppel. In Meppel hebben zaterdagavond enkele honderden mensen, ieder met een bloem, meegelopen in een stille tocht ter nagedachtenis aan de 15-jarige Fleur uit Staphorst. Zij sprong op 11 december voor de trein, voor het oog van medeleerlingen. Drie jaar eerder had ze een wedstrijd gewonnen met een gedicht over pesten op de basisschool. Ook op de middelbare school werd ze gepest, bleek de volgende dag uit schriftjes die haar ouders op haar kamer vonden. Twee bevriende families organiseerden de tocht. (NRC)

Zakenkabinet begint op Curaçao

Amsterdam. Vandaag wordt de nieuwe regering van Curaçao onder leiding van premier Daniel Dodge geïnstalleerd. Eerder werd premier Gerrit Schotte door het parlement afgezet en vervangen door een interim-premier. De nieuwe ministersploeg is een zogenoemd zakenkabinet dat niet uit politici, maar uit deskundigen bestaat. Dodge zelf is bankdirecteur. Zijn kabinet moet binnen een half jaar zorgen dat het land de financiën op orde krijgt. Afgelopen zomer werd Curaçao door Nederland onder curatele gesteld wegens financieel wanbeleid. (NRC)

Grote brand op meubelboulevard

Enschede. Een groot pand op een meubelboulevard in Enschede is vanochtend in vlammen opgegaan. Het pand met daarin een groot wokrestaurant, een beddenspeciaalzaak en een handel in woningaccessoires, moet als verloren worden beschouwd, meldde de brandweer. Er vielen geen gewonden. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar een winkel waar vuurwerk werd verkocht. (Novum)