Kijken: Taylor en ‘Barney’ maken ruzie na halve finale WK darts

De dartsklassieker tussen vijftienvoudig wereldkampioen Phil Taylor en ‘onze’ Raymond van Barneveld ontaardde gisteravond tijdens de halve finales van het WK darts in ruzie. Nadat Taylor ‘Barney’ had verslagen, duurde het lang voordat Van Barneveld hem feliciteerde en dat schoot Taylor in het verkeerde keelgat.

De dartsklassieker tussen vijftienvoudig wereldkampioen Phil Taylor en ‘onze’ Raymond van Barneveld ontaardde gisteravond tijdens de halve finales van het WK darts in ruzie. Nadat Taylor ‘Barney’ had verslagen, duurde het lang voordat Van Barneveld hem feliciteerde en dat schoot Taylor in het verkeerde keelgat.

In onderstaand filmpje is te zien hoe Taylor de wedstrijd wint en daarna duurt het inderdaad lang voordat Van Barneveld, die zichtbaar baalt van zijn zoveelste nederlaag tegen zijn grote rivaal, de moeite neemt Taylor te feliciteren. De Brit geeft daarom eerst maar de scheidsrechters een hand. Als Barney hem daarna nog wil feliciteren hoeft het van Taylor niet meer en is te zien hoe hij ‘fuck off’ tegen Van Barneveld zegt.

De halve finale tussen Taylor en Van Barneveld was overigens erg spannend. Taylor leek in het begin van de wedstrijd geen enkele moeite te hebben met Van Barneveld en liep uit naar een voorsprong van 5-1 in sets. Barney knokte zich echter knap terug, tot 5-4. Daarna wist ‘The Power’ het toch af te maken: 6-4.

De finale van het WK darts wordt morgenavond gespeeld. Daarin speelt Taylor trouwens tegen een andere Nederlander, Michael van Gerwen. ‘Mighty Mike’ boekte gisteravond in de andere halve finale een knappe overwinning op James Wade. Daarin deed Van Gerwen iets wat maar heel weinig darters lukt: het gooien van een ‘ninedarter’, oftewel met negen (perfecte) pijlen een leg winnen.

http://www.youtube.com/watch?v=mAi645DlYCs

    • Pim van den Dool