Grote brand op meubelboulevard Enschede - geen gewonden

Brandweerlieden zijn ter plaatse. Screenshot NOS

Een groot pand met daarin drie bedrijven op de meubelboulevard in Enschede is vanochtend in vlammen opgegaan. Het pand van vijftig bij tweehonderd meter moet als verloren worden beschouwd, zegt een brandweerwoordvoerder. Er vielen geen gewonden, meldt persdienst Novum.

Tien omwonenden zijn vanwege de rook elders ondergebracht. Dat geldt ook voor 25 mensen die in de buurt verslavingszorg kregen van het Leger des Heils. Naast het pand aan de Hengelosestraat ligt onder meer een vestiging van Halfords waar vuurwerk wordt verkocht. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur overslaat.

De brand werd rond 04.00 uur ontdekt. De harde wind wakkerde het vuur snel aan. Die wind waait de rook richting enkele woonwijken. De brandweer raadt de bewoners aan ramen en deuren dicht te houden.

Rond 07.15 uur was het vuur onder controle. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Dat gaat nog de hele ochtend duren. Om bij sommige brandjes te komen moet het pand namelijk gedeeltelijk worden gesloopt. De geëvacueerde omwonenden kunnen dan ook nog niet terug.

Winkels in de buurt kunnen maandag gewoon open, maar er is wel verkeershinder omdat de brandweer het water met slangen uit het Twentekanaal, 2,5 kilometer verderop, moest halen. Die slangen liggen nog op de weg.

De naastgelegen panden zijn nat gehouden om overslag te voorkomen. In het afgebrande pand zaten een groot wokrestaurant, een beddenspeciaalzaak en een handel in woningaccessoires. De oorzaak van de brand is niet bekend.

    • Marije Willems