Clinton met bloedprop opgenomen in ziekenhuis

epa03520686 (FILE) US Secretary of State Hillary Clinton talks to media during a press briefing during a NATO Foreign ministers meeting at the alliance headquarters in Brussels, Belgium, 05 December 2012. Hillary Clinton has been admitted to a New York hospital for treatment of a blood clot, reports said on 31 December 2012. Clinton, who suffered a concussion earlier this month, was admitted for observation, CBS television news reported quoting a spokesman for the State Department. Clinton, 65, will remain in the hospital for at least 48 hours. She was being treated with anti-coagulants. Clinton contracted a stomach virus and fainted, suffering the concussion on 15 December. She was recovering at home and being monitored regularly by her doctors who had recently been cleared to return to work. EPA/OLIVIER HOSLET Hillary Clinton is opgenomen in het ziekenhuis wegens een bloedpropje. Foto EPA / Olivier Hoslet

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Clinton is opgenomen in het ziekenhuis. Er is een bloedpropje gevonden, zo laat een woordvoerder van het ministerie vandaag weten.

Twee weken geleden liep Clinton een hersenschudding op toen ze was flauwgevallen. Door een buikvirus raakte ze uitgedroogd, waarna ze viel. De bloedprop kwam aan het licht tijdens een controleonderzoek.

Eerder deze maand maakte Obama bekend dat Clinton als minister van Buitenlandse Zaken wordt opgevolgd door senator John Kerry. Clinton treedt waarschijnlijk eind januari terug, als ook de inauguratie van Obama plaatsvindt.

    • Marije Willems